Plak deze code vervolgens ook onmiddellijk na de openingstag : (edited)

Opleiding bedrijfsautotechnicus

Sleutel jij graag aan voertuigen? Dan is de opleiding bedrijfsautotechnicus niveau 2 wat voor jou! Ben je benieuwd wat het beroep inhoudt, welke opleiding je hiervoor nodig hebt en waar je na de opleiding aan de slag kan? Lees hier alles wat je moet weten over het de opleiding bedrijfsautotechnicus niveau 2. 

Wat kun je met de opleiding bedrijfsautotechnicus?

Sleutelen aan voertuigen zoals trucks en bedrijfsauto’s, dat is jouw passie! Na het afronden van de opleiding bedrijfsautotechnicus ga je aan de slag bij een garage of merkdealer. Je onderhoudt trucks en bedrijfsauto’s, voert keuringen uit en zorgt voor belangrijke inspecties. Dankzij jou kan de eigenaar altijd veilig de weg op! 

Bedrijfsautotechnicus niveau 2

 

Je bent als bedrijfsautotechnicus altijd bezig met het opsporen van eventuele problemen en zorgt ervoor dat deze problemen worden opgelost. Je checkt banden, olie, maar ook alle elektronica die de trucks en bedrijfsauto’s bevatten. Je hebt goede kennis van remsystemen, motoren en motormanagementsystemen. Maar dat niet alleen. Als bedrijfsautotechnicus is het ook belangrijk om goed met mensen om te kunnen gaan. Zowel in jouw team als met de klanten.

Waar kun je werken als bedrijfsautotechnicus

Heb je de opleiding bedrijfsautotechnicus succesvol afgerond? Dan ben jij helemaal klaar om aan de slag te gaan op de werkvloer. Het kan zijn dat je in een garage werkt, maar het kan ook voorkomen dat je de weg op gaat om iemand met pech te helpen. Een aantal voorbeelden van bedrijven waar jij kunt gaan werken zijn:

 • merkdealers van bedrijfsauto’s;
 • truckdealers;
 • garages voor bedrijfsauto’s;
 • en transportbedrijven.

Liever verder leren? Dan is de opleiding tot eerste bedrijfstechnicus wellicht wat voor jou.

Over de opleiding bedrijfsautotechnicus

Hieronder alle praktische informatie over de opleiding bedrijfsautotechnicus niveau 2:

 • MBO-opleiding op niveau 2.
 • Opleidingsduur van 2 of 3 jaar, afhankelijk van de gekozen leerweg.
 • Beschikbaar als BOL en BBL opleiding. Kies je voor de BBL opleiding? Dan heb je naast de opleiding een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Wij kunnen je helpen met het zoeken van een geschikt bedrijf.
 • Onder de 18 jaar is deze opleiding kosteloos. Vanaf 18 jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor de BOL-variant is dit €1.155,- en voor de BBL-variant is dit €240,-. Daarnaast komen er kosten bij voor lesmateriaal.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Om met de opleiding bedrijfsautotechnicus niveau 2 te mogen starten, heb je ten minste een van de onderstaande vooropleidingen nodig:

 • vmbo kaderberoepsgerichte-, gemengde- of theoretische leerweg;
 • overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4;
 • mbo-basisberoepsopleiding (niveau 1).

Over Truckacademy

Truckacademy is een initiatief van brancheorganisatie BOVAG. Truckacademy is een samenwerkingsverband tussen ROC en regionale truck(dealer)bedrijven. Door dit samenwerkingsverband realiseren we samen toponderwijs en een optimale aansluiting tussen school en praktijk.

Opleiding bedrijfstechnicus

Vragen over de opleiding? 

Interesse in de opleiding bedrijfsautotechnicus of heb je nog andere vragen? Neem contact met ons op.

Truckacademy is een initiatief van: