Plak deze code vervolgens ook onmiddellijk na de openingstag : (edited)

Opleiding tot Eerste Bedrijfsautotechnicus – niveau 3

Vorige pagina

Opleiding tot Eerste Bedrijfsautotechnicus - niveau 3

De Eerste Bedrijfsautotechnicus niveau 3 zorgt ervoor dat trucks dagelijks veilig de weg op kunnen. Je richt je vooral op het uitvoeren van reparaties en stellen van diagnoses. De techniek in de trucks wordt steeds geavanceerder. Tegenwoordig moet je veel weten van moderne elektronica, alleen verstand hebben van techniek is niet genoeg. Je moet ook goed met klanten kunnen omgaan.

De techniek in de trucks wordt steeds geavanceerder. Tegenwoordig moet je veel weten van moderne elektronica. Alleen verstand hebben van techniek is niet genoeg. Je moet ook goed met klanten kunnen omgaan.

Soort MBO-opleiding
Opleidingsduur 2 tot 4 jaar
Leerweg BOL, BBL
Niveau 3

Jouw vooropleiding

Voor deze opleiding heb je een van de volgende diploma’s nodig:

• diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg;
• of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, of van vwo 3 naar vwo 4;
• of een mbo-basisberoepsopleiding (niveau 2).

Ga je de BBL-variant van deze opleiding doen? Dan heb je een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Dit houdt in dat je er taken kunt uitvoeren die horen bij je opleiding. Leerbedrijven vind je op de website Stagemarkt.

Na je opleiding

Na je opleiding kun je aan de slag bij een dealerbedrijf of leasemaatschappij. Of je kiest ervoor om als Eerste bedrijfsautotechnicus verder te leren voor Technisch Specialist Bedrijfsauto’s. Deze opleiding duurt twee jaar. En daarna leer je verder voor Werkplaatsmanager, Praktijkinstructeur of Docent Motorvoertuigentechniek.

Kosten

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Wanneer je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, ben je verplicht lesgeld te betalen. BOL-opleiding € 1.155,-. BBL of deeltijd BOL-opleiding € 582,-

Houd daarnaast rekening met kosten voor boeken en lesmateriaal. De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Dichtstbijzijnde TruckAcademy

Kijk hier waar jouw dichtstbijzijnde TruckAcademy is.

Deze ROC's hebben een Truckacademy