Plak deze code vervolgens ook onmiddellijk na de openingstag : (edited)

Vrachtwagenmonteur – niveau 2

Als vrachtwagenmonteur, ook wel bedrijfsautotechnicus genoemd, voer je veel onderhoudswerkzaamheden uit. Bij onderhoudsbeurten controleer je ook laadkleppen, sloten en koel- en warmte-installaties.

Vorige pagina

Wat doet een Vrachtwagenmonteur?

De vrachtwagenmonteur niveau 2 (Bedrijfsautotechnicus) voert vaak in een team reparaties uit. Deze bestaan bijvoorbeeld uit het vervangen van defecte onderdelen, maar ook aan het controleren van olielekkages, de niveaus van vloeistoffen en de bandenspanning. Ook onderhoudsbeurten komen voor. Op die manier leer je ontdekken wat er mis is met een bedrijfswagen. Je doet 24 uursdiensten en onderhoudsbeurten. Je zorgt ervoor dat voertuigen aflevering klaar zijn. Het is een functie voor echte speurneuzen die mechanische storingen kunnen vinden en verhelpen. Klantcontact is ook belangrijk. Om je taken zo snel mogelijk uit te kunnen voeren, moet je soms gegevens opvragen bijvoorbeeld. Vervolgens zoek je in een team van collega’s naar de oplossing.

Hoe word ik Vrachtwagenmonteur?

De techniek in de trucks wordt steeds geavanceerder. Tegenwoordig moet je veel weten van moderne elektronica. Je moet ook goed met klanten kunnen omgaan. Daar heb je de juiste diploma's voor nodig. Wil je weten welke? Bekijk dan deze pagina:

Opleidingen voor Vrachtwagenmonteurs

Baankansen

Kans op werk als Vrachtwagenmonteur na je opleiding


In het hele land zijn je kansen om een baan te vinden nu nog goed! Toch kan dit in de toekomst veranderen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de komende 20 jaar veel werk van de niveau 2 en 3 studenten in de mobiliteitsbranche wordt overgenomen door computers en robots. Voor studenten met een niveau 4 diploma lijkt dat minder het geval. Blijf jezelf dus ontwikkelen en probeer door te groeien tot niveau 4.

Wordt dit jouw baan?

Truckacademy is een initiatief van: