Plak deze code vervolgens ook onmiddellijk na de openingstag : (edited)

Verkoopmanager Automotive – niveau 4

Jij ontwikkelt als verkoopmanager het marketing- en verkoopbeleid. Je geeft leiding aan het verkoopteam, voert verkooponderhandelingen uit en verkoopt zelf ook voertuigen.

Vorige pagina

Wat doet een Verkoopmanager Automotive?

In de praktijk ben je veel onderweg als Verkoopmanager Automotive niveau 4. Je bezoekt (grotere) klanten waarvan je weet welke trucks ze hebben, en welke er aan vervanging toe zijn. Bij de verkoop van een nieuwe bedrijfswagen onderhandel je over de beste prijs en stem je met de bedrijfsmanager het reparatie- en onderhoudscontract af. Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de bedrijfswagenbranche en je kunt deze vertalen naar voordelen voor je klanten. Als ervaren Verkoopmanager stuur je de verkoopadviseurs aan, en voer je met de werkplaatsmanager en bedrijfsmanager overleg. Omdat je veel kostenberekeningen moet maken, ben je veel met cijfers bezig. Soms ben je onderdeel van het managementteam.

Hoe word ik Verkoopmanager Automotive?

Verkopen is meer dan alleen maar onderhandelen over prijzen. Je moet weten wat je verkoopt en anderen aan kunnen sturen. Daar heb je de juiste diploma's voor nodig. Wil je weten welke? Bekijk dan deze pagina:

Opleidingen voor Verkoopmanager Automotive

Baankansen Verkoopmanager Automotive

Kans op werk als Verkoopmanager Automotive na je opleiding

Wordt dit jouw baan?

  • Stuur verkopers aan;
  • Ga op pad om klanten te bezoeken;
  • Vertel iedereen welke mooie nieuwe technische mogelijkheden er zijn;
  • Onderhandel over de juiste prijs.

Truckacademy is een initiatief van: