Eerste Bedrijfsautotechnicus – niveau 3

Je stelt diagnoses en voert zelfstandig onderhoudswerkzaamheden en reparaties uit. Met behulp van gereedschap en elektronische apparatuur weet jij een vrachtwagen snel weer op de weg te krijgen.

Vorige pagina

Wat doet een Eerste Bedrijfsautotechnicus?

De Eerste Bedrijfsautotechnicus niveau 3 is met name bezig met elektronica en mag complexe accessoires monteren. Dat de nadruk ligt op elektronica wil niet zeggen dat je geen mechanische werkzaamheden verricht. Je repareert bijvoorbeeld wel canbus storingen. Naast het begeleiden van leerlingen en collega’s, worden diagnoses opgesteld, 24 uursdiensten gedraaid, APK-keuringen en reparaties uitgevoerd en complexe onderhoudsbeurten gedaan. Bij complexe storingen kan het zijn dat de oorzaak onduidelijk is. Omdat nu niet de normale oplossingsprocedure gevolgd kan worden, moet je zelf je weg vinden in de bestaande werkwijzen en procedures om zo toch het werk op tijd af te krijgen. Mogelijk krijg je te maken met ontevreden klanten, maar een persoon die goed contact met chauffeurs heeft, kost dit natuurlijk meteen op.

Hoe word ik Eerste Bedrijfsautotechnicus?

Wil je zelfstandig op zoek naar de oorzaak van storingen? Dan moet je precies weten welke vragen je moet stellen, zodat jij het goede gereedschap meeneemt. Met de juiste diploma's wordt dat een stuk makkelijker. Bekijk ze op deze pagina:

Opleidingen voor Bedrijfsautotechnicus - niveau 2

Baankansen

Kans op werk als Eerste Bedrijfsautotechnicus na je opleiding


In het hele land zijn je kansen om een baan te vinden (nu nog) goed! Toch kan dit in de toekomst veranderen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de komende 20 jaar veel werk van de niveau 2 en 3 studenten in de mobiliteitsbranche wordt overgenomen door computers en robots. Voor studenten met een niveau 4 diploma lijkt dat minder het geval. Blijf jezelf dus ontwikkelen en probeer door te groeien tot niveau 4.

Wordt dit jouw baan?