Plak deze code vervolgens ook onmiddellijk na de openingstag : (edited)

Bedrijfswagenmonteur – niveau 2

Als bedrijfswagenmonteur, ook wel bedrijfsautotechnicus genoemd, doe je vooral het onderhoud. Filters vervangen, olie verversen, banden stellen. En je voert onderhoudsbeurten en reparaties aan bedrijfsauto’s uit.

Vorige pagina

Wat doet een Bedrijfswagenmonteur?

De bedrijfswagenmonteur niveau 2 (Bedrijfsautotechnicus) helpt bij het uitvoeren van reparaties in de werkplaats of noodreparaties op locatie. Op die manier leer je ontdekken wat er mis is met een bedrijfswagen. Je doet onderhoudsbeurten en 24 uursdiensten. Je zorgt ervoor dat voertuigen aflevering klaar zijn en je monteert eenvoudige accessoires. Denk bijvoorbeeld aan het verhangen van een brandstoftank maar ook aan het controleren van olielekkages, de niveaus van vloeistoffen en de bandenspanning. Het is een functie voor echte speurneuzen die mechanische storingen kunnen vinden en verhelpen, maar klantcontact is ook erg belangrijk. Om je taken zo snel mogelijk uit te kunnen voeren, moet je soms gegevens opvragen bijvoorbeeld. Vervolgens zoek je in een team van collega’s naar de oplossing.

Hoe word ik Bedrijfswagenmonteur?

De techniek in de trucks wordt steeds geavanceerder. Tegenwoordig moet je veel weten van moderne elektronica. Je moet ook goed met klanten kunnen omgaan. Daar heb je de juiste diploma's voor nodig. Wil je weten welke? Bekijk dan deze pagina:

Opleidingen voor Bedrijfswagenmonteur - niveau 2

Baankansen

Kans op werk als Bedrijfswagenmonteur na je opleiding


In het hele land zijn je kansen om een baan te vinden nu nog goed! Toch kan dit in de toekomst veranderen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de komende 20 jaar veel werk van de niveau 2 en 3 studenten in de mobiliteitsbranche wordt overgenomen door computers en robots. Voor studenten met een niveau 4 diploma lijkt dat minder het geval. Blijf jezelf dus ontwikkelen en probeer door te groeien tot niveau 4.

Wordt dit jouw baan?

Truckacademy is een initiatief van: