Plak deze code vervolgens ook onmiddellijk na de openingstag : (edited)

Bedrijfsautotechnicus – niveau 2

Je vervangt onderdelen en voert onderhoudsbeurten en reparaties aan bedrijfsauto’s uit. Je stelt banden, uitlaat, accu en remmen af.

Vorige pagina

Wat doet een Bedrijfsautotechnicus?

De bedrijfsautotechnicus niveau 2 assisteert bij het uitvoeren van keuringen en inspecties. Naast het uitvoeren van 24 uursdiensten en onderhoudsbeurten, wordt ervoor gezorgd dat voertuigen aflevering klaar zijn en worden eenvoudige accessoires gemonteerd. Denk bijvoorbeeld aan het verhangen van een brandstoftank maar ook aan het controleren van olielekkages, de niveaus van vloeistoffen en de bandenspanning. Het is een functie voor echte speurneuzen die mechanische storingen kunnen vinden en verhelpen, maar klantcontact is ook erg belangrijk. Om je taken zo snel mogelijk uit te kunnen voeren, moet je soms gegevens opvragen bijvoorbeeld. Vervolgens zoek je in een team van collega’s naar de oplossing.

Hoe word ik Bedrijfsautotechnicus?

De techniek in de trucks wordt steeds geavanceerder. Tegenwoordig moet je veel weten van moderne elektronica. Je moet ook goed met klanten kunnen omgaan. Daar heb je de juiste diploma's voor nodig. Wil je weten welke? Bekijk dan deze pagina:

Opleidingen voor Bedrijfsautotechnicus - niveau 2

Baankansen

Kans op werk als Bedrijfsautotechnicus na je opleiding


In het hele land zijn je kansen om een baan te vinden nu nog goed! Toch kan dit in de toekomst veranderen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de komende 20 jaar veel werk van de niveau 2 en 3 studenten in de mobiliteitsbranche wordt overgenomen door computers en robots. Voor studenten met een niveau 4 diploma lijkt dat minder het geval. Blijf jezelf dus ontwikkelen en probeer door te groeien tot niveau 4.

Wordt dit jouw baan?