Plak deze code vervolgens ook onmiddellijk na de openingstag : (edited)

Opleiding tot Technisch Specialist Bedrijfsauto’s – niveau 4

Vorige pagina

Opleiding tot Technisch Specialist Bedrijfsauto’s

In het truckbedrijf is de Technisch Specialist Bedrijfsauto’s dé specialist op het gebied van bedrijfsautotechniek. Het is een echte vakman die van veel markten thuis moet zijn. Het is ook jouw taak om erachter te komen wat er aan de hand is met de truck. Hierbij maak je gebruik van moderne technische hulpmiddelen als digitale testkasten en computergestuurde meetapparatuur. Behalve veel verstand van techniek, moet je ook goed met klanten kunnen omgaan. Het kan zijn dat je leiding moet geven aan een of meer technici binnen het bedrijf.

Soort MBO-opleiding
Opleidingsduur 3 tot 4 jaar
Leerweg BOL, BBL
Niveau 4

Jouw vooropleiding

Voor deze opleiding heb je een van de volgende diploma’s nodig:

• diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg;
• of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, of van vwo 3 naar vwo 4;
• of een mbo-basisberoepsopleiding (niveau 3, soms niveau 2).

Ga je de BBL-variant van deze opleiding doen? Dan heb je een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Dit houdt in dat je er taken kunt uitvoeren die horen bij je opleiding. Leerbedrijven vind je op de websitee Stagemarkt.

Na je opleiding

Na je opleiding kun je aan de slag bij een dealerbedrijf of leasemaatschappij. Ook kan je ervoor kiezen om door te leren voor Werkplaatsmanager Motorvoertuigentechniek niveau 4.

Kosten

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Wanneer je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, ben je verplicht lesgeld te betalen. BOL-opleiding € 1.155,-. BBL of deeltijd BOL-opleiding € 582,-

Houd daarnaast rekening met kosten voor boeken en lesmateriaal. De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Dichtstbijzijnde TruckAcademy

Kijk hier waar jouw dichtstbijzijnde TruckAcademy is.

Deze ROC's hebben een Truckacademy

Truckacademy is een initiatief van: