Plak deze code vervolgens ook onmiddellijk na de openingstag : (edited)

Opleiding tot Aftersales Manager Automotive – niveau 4

Vorige pagina

Opleiding tot Aftersales Manager Automotive - niveau 4

Als Aftersales Manager (voorheen Bedrijfsmanager genoemd) van een truckbedrijf heb je een managementfunctie op het hoogste niveau. Je bent bekend met zaken die spelen in de mobiliteitsbranche. Dat kan gaan om ontwikkelingen op bijvoorbeeld het gebied van de techniek, de arbeidsomstandigheden of het milieu. Uiteraard bezit je als bedrijfsleider de noodzakelijke leidinggevende capaciteiten. Als manager ben je goed op de hoogte van moderne marketingmethoden en verkooptechnieken, personeelsbeleid, (bedrijfs)economie, logistiek enzovoort.

Soort MBO-opleiding
Opleidingsduur 3 tot 4 jaar
Leerweg BOL, BBL
Niveau 4

Jouw vooropleiding

Voor deze opleiding heb je een van de volgende diploma’s nodig:

• diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg;
• of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, of van vwo 3 naar vwo 4;
• of een mbo-basisberoepsopleiding (niveau 3, soms niveau 2).

Ga je de BBL-variant van deze opleiding doen? Dan heb je een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Dit houdt in dat je er taken kunt uitvoeren die horen bij je opleiding. Leerbedrijven vind je op de website Stagemarkt.

Na je opleiding

Na je opleiding kun je aan de slag bij een dealerbedrijf of leasemaatschappij. Of je studeert verder en gaat naar het hbo. Opleidingen die goed aansluiten op MBO Aftersales Manager Automotive zijn Commerciële Economie of Bedrijfskunde. Wil je een eigen vestiging van een dealerbedrijf starten? Dat kan ook! Je voldoet met jouw diploma namelijk aan de ondernemings- en bedrijfstechnische eisen.

Kosten

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Wanneer je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, ben je verplicht lesgeld te betalen. BOL-opleiding € 1.155,-. BBL of deeltijd BOL-opleiding € 582,-

Houd daarnaast rekening met kosten voor boeken en lesmateriaal. De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Dichtstbijzijnde TruckAcademy

Kijk hier waar jouw dichtstbijzijnde TruckAcademy is.

Deze ROC's hebben een Truckacademy

Truckacademy is een initiatief van: